De gemengde zangvereniging Zanglust bestond eind 2007 75 jaar. Op zaterdag 1 december werd dat gevierd in zalencentrum De Burght met haar 75ste uitvoering.

Hoe hecht het koor altijd bleef, wordt bijvoorbeeld geïllustreerd door het feit dat Zanglust maar drie verschillende dirigenten had. Vanaf de start in 1932 bleef de heer Teunis Scholten (5-12-1892 - 9-10-1981) veertig jaar het stokje hanteren, waarvoor hij zelfs de eremedaille in goud ontving van de gemeente Vollenhove. Scholten, die bij de start in Wanneperveen woonde, verhuisde naar Lemmer als hoofd van de OLS en kwam in de oorlog per fiets met 'cursiebanden' na het werk naar de vrijdagavondrepetitie, overnachtte dan bij slager Andries Heetebrij en fietste op zaterdag terug. Ger Barkman loste Scholten in 1972 af als dirigent en nam pas in 2004 afscheid als muzikaal leider.

Tegenwoordig staat Zanglust onder leiding van Anne Kroeze. Bij het jubileumconcert zong het koor composities uit de musicals My Fair Lady, Oklahoma en The Sound of Music, naast werken van Mozart en Gl├╝ck. Pianist Leopold Kuipers en fluitiste Dorine Jongema namen de instrumentale intermezzo's voor hun rekening. Grootste jubileumwens van Zanglust is muzikale versterking. "We willen er heel graag een paar stemmen bij", vertelde voorzitter Reinier Belt. Het koor repeteert 's maandags (20.00 tot 22.00 uur) in De Burght.

bron: Stentor, 1-12-2007