- Georg Schenckstraat: straat vernoemd naar de man die ervoor gezorgd heeft dat Vollenhove niet is ingelijfd bij het gebied van hertog Karel van Gelre. Stadhouder in de 16e eeuw, stichter van de Toutenburg.
- Van Middachtenstraat: genoemd naar telgen uit het geslacht Van Middachten, die eind 18e / begin 19e eeuw een huis en hof hadden aan de Bisschopstraat, het vroegere (Old)hagensdorp.
- Joan Vuistpad: Johan Vuist was pastoor van Vollenhove en stichtte op 1 mei 1576 het Weeshuis in de Oudestraat (Visschersstraat) tegenover het St. Antoniegasthuis. In 1867 werd het weeshuis verplaatst naar een huis in de Kerkstraat en werd 'Groot Burger Weeshuis' genoemd. De naam van het appartementencomplex op de hoek Gasthuisstraat - Aan Zee, de Steinen Vuyst, herinnert aan hem. Zie ook over zijn rol bij de Toutenburg en bij de RK Parochie.
- Willem de Lillestraat: laatste eigenaar en 'sloper' van de Toutenburg (eind 18e / begin 19e eeuw).
- Van Haersoltelaan: genoemd naar Rutger van Haersolte, laatste bewoner van de Toutenburg (eind 18e eeuw).
- J. van Raesveldstraat; Johan van Raesveld (de jongere) was drost van Vollenhove in de 17e eeuw.
- Van Baaksteeg: vermoedelijk stadstimmerman rond 1825, o.a. betrokken bij de havenuitbreiding.
- Van Smirrenstraat: Van Smirren was een grote reder, die aan het einde van de 19e eeuw en begin van deze eeuw veel vis exporteerde naar Duitsland en Frankrijk en dus van groot economisch belang was voor Vollenhove. Is geƫmigreerd naar Engeland. Steunde Vollenhove met geld voor restauraties en voor sociaal-culturele evenementen, werd hierdoor in de jaren 1950 tot ereburger benoemd. Een groot vishandelsbedrijf met de naam J. van Smirren Ltd bestond anno 2000 nog steeds in Engeland, en is bekend van de ingelegde mosselen en oesters.
- Meester Kroezestraat: genoemd naar een plaatselijk bekende schoolmeester uit de tweede helft van de 20e eeuw.
- Harmen Visserplein: naam die door toedoen van de Belangenvereniging Vollenhove Stad op 16 april 2005 is toegekend aan het (nieuwe) plein aan de Bisschopstraat, voor de Mariakerk. Hiermee wordt de nagedachtenis in ere gehouden aan politieman en verzetsheld Harmen Visser, die daags na de bevrijding van Vollenhove omkwam in een vuurgevecht aan de andere kant van de Noordoostpolder.