Deel van een prentbriefkaart. Foto gemaakt vanaf de Voorpoort. Rechts de wagenmakerij van de gebroeders Dragt. In het witte pand links, op de scheiding van Bisschopstraat en Voorpoort, was later de bakkerij van Kwast en vervolgens de meubelzaak van Klappe tot die door brand werd verwoest in 1979. Op die plek is nu een modezaak gevestigd.

Foto gemaakt vanaf het Hollandse Plein richting Voorpoort. Links de boerderij die later cafetaria Post werd, nu cafĂ© De Doppe. Rechts na het woonhuis de School met de Bijbel, afgebroken in de jaren 70.



Het 'Hollandse Plein' rond 1900. Hier buigt de Kerkstraat af naar de Voorpoort, een situatie die is ontstaan bij de laatste stadsuitbreiding in het begin van de 16e eeuw, om een poort uit te sparen. Links is de aftakking naar de Doelenstraat.

Deze foto is gemaakt op het 'Hollandse Plein' richting het Kerkplein. Aan de linkerkant, direct naast de witte boerderij, was het kaaswinkeltje.

Deze 'ansicht' is gemaakt op de kruising Kerkstraat-Schapensteeg-Heilige Geeststeeg, in de richting van het Kerkplein. Aan de linkerkant was de tuin van havezate Haare, in 1954 is daar de nieuwe RK Kerk gebouwd. Aan de rechterkant eerst de RK pastorie, dan de tuinmuur, dan  het St. Gerardusgebouw, o.a. gebruikt door de St. Petrusvereniging (de vissers) - naast de vele andere RK verenigingen. In de verte na de markies van bakker Post de toenmalige Gereformeerde Kerk, nu Gereformeerd Vrijgemaakt.

De Kerkstraat vanaf de Putsteeg richting de Voorpoort.

Kerstraat 109 rond 1915

Een foto van het pand Kerkstraat 109 (toen) uit 1915. Links daarvan slagerij Heetebrij.